Nepřihlášený uživateli, vítej na našem fóru! Pro zpřístupnění všech funkcí, stahování obsahu a přístupu do sekce "Ke stažení" se prosím PŘIHLAŠ nebo ZAREGISTRUJ.
Vítejte návštevníku! Registrovat se
Přihlásit/registrovat se přes:
Každý hráč na začátku hry obdrží jendnu figurku Tower Bridge ve své barvě.
Pokud hráč neumístí žádnou figurku družiníka, může umístit figurku Tower Bridge. Tu lze umístit pouze na protilehlá města na jedné kartičce, za předpokladu, že do žádného ze spojovaných měst nevede na této kartičce cesta. (tady pár příkladů, např. co posílal @šmoula, pak i ten z prvního příspěvku od @Chmura )
Takto spojit města lze pouze, pokud hráč má alespoň v jednom městě rytíře. Rytíři se při vyhodnocení pro obě města sčítají. K rozestavěnému městu lze připojit již vyhodnocené město. Toto je samozřejmě nesmysl, nejde přiložit na již uzavřené město - kus toho "druhého" města je na na kartičce, kterou pokládám...
Pokud se spojují dvě rozestavená města, vyhodnotí se až ve chvíli, kdy jsou uzavřena obě.
Figurka Tower Bridge má hodnotu jednoho rytíře. (také do diskuze)
Figurka zůstává v krajině do konce hry.
Při závěrečném vyhodnocení nemá figurka na bodování žádný vliv (nebo body se za rozestavěná města s Tower Bridge žádná nepřičítají) - opět k diskuzi
Tower Bridge nejde sebrat drakem ani pomocí věže.
---
Není už něco podobného? Má smysl to rozpracovat?
Kdyžtak bych založil nové téma :)
(8.11.2020, 23:04)Petr Chytka Napsal(a): Za me super,jen bych nepropojoval rozestavene mesto s jiz uzavrenym.
Ono to stejně nejde, jak už jsem označil v tom návrhu pravidel výše (vysvětlení oranžově)
(9.11.2020, 20:21)Kamzik Napsal(a): Jsem to nevydržel a alespoň si vytiskl náhradu ... snad to co nejdřív vyzkoušíme
Tak, že se to takhle chytne jsem nečekal
Jestli se dostanete teď někdy ke hře, tak se pochlub, jak se hrálo.
(8.11.2020, 23:46)šmoula Napsal(a): Já bych taky propojil jen dvě nedokončené (popř. V tomto tahu lze obě zavřít a udělat tedy 1 velké).
a co v průběhu hry, když máš jedno město obsazené +propojené do druhého si přemístit Tower bridge jinam, (podle pravidel umisťování Tower bridge) a tím uzavřít první město ?
Také možnost, to by pak znamenalo, že by figurka byla "cestovní".
Také zajimavý nápad, převahu mám v jednom městě ale v součtu s druhým prohrávám, tak dám most jinam..
Jen tedy když se to má takový ohlas, mohl bych poprosit moderátory o přesunutí diskuze nad pravidly rozšíření do správné sekce fóra?
Abychom mohli dopilovat pravidla...
Asi od 9. příspěvku, jen některé pozdější příspěvky týkající se figurek tu ponechat.
No, nápad, že je figurka přemístitelná dokud nedojde k uzavření města. Na to by se dal vymyslet ten první "pohádkový" odstaveček.
Protože jinak nevím jak do Francie umístit Londýn Tam je pak otázka, zda to pak nazývat Tower Bridge.
A co myslíte o tom bodování, že by při uzavření obou měst byla figurka mostu za jeden bod?
A ten druhý dotaz, co když zůstane rozestavěné město do konce hry, jak bodování ovlivní most?
Třeba, že se jeden bod za kartičku, či štít přičítá pouze v uzavřeném městě, v rozestavěném nikoliv, tudíž pokud jsou obě části města neuzavřená, žádné body se nepřidělují.
Je jasné, že manipulovat s mostem můžu pouze pokud záměrně nehýbu s jinou figurkou.
Při odebírání mostu se může hráč rozhodnout, zda ho umístí jinam, nebo ho vrátí do své zásoby.
No, a teď tomu dát ještě správnou formu a štábní kulturu :) Myslím, že šablona z map USA příjde k duhu
A když jsem se koukal na kartičky, které jsou nevhodné pro přiložení vychází mi to, že to jsou všechny, kde se "protolehlá" města vzájemně dotýkají v rohu:
Jediné kde váham, zda umožnit přiložit most je tato:
I když to se dá ošetřit základním pravidlem, že na jedné kartičce může být jen jedna figurka. Takže tady buď most nebo věž..
PS obrázky jsou cundco.de (seznam kartiček k prodeji)
Zrovna jsem tu modeloval vzorový příklad do pravidel a potřebuju si ujasnit, že zrovna v tuhle chvíli už přesunutí figurky mostu (jakkoliv ho budeme nazývat) už vlastně není možné. A to proto, že žlutý právě uzavřel i druhé město.
Pokud si to myslím správně, musím si tu vytvořit něco jiného
Most není přímo rytířem tak jak ho popisují pravidla, má jen sílu 1 rytíře.
Abys mohl dát do města stavitele musíš do něj nejdřív "nainstalovat" opravdového rytíře podle pravidel.
Na obrázku má sice žlutý rytíře a most (takže sílu 2), ale modrý tam má starostu (erby jsou 4), tudíž město získává modrý.
(15.11.2020, 21:54)Chmura Napsal(a): Říkal jsem si, že vám do toho nebudu "KECAT", ale nějak jsem to nevydržel!
1) V příkladu od Drewie stejně město získá MODRÝ STAROSTA protože jeho hodnota je daná počtem erbů ve městě!
2) Most bych bral pouze jako stavební "propojovací celek" který nemá žádnou bodovou hodnotu!
-Důvod: figurek je ve hře určitý počet a je to proto, aby byla hra vyvážená...
3) Asi bych se nechal částečně inspirovat mosty, které již existují pro cesty.
-Navrhuji podobný účel, ale u města.
Čekal jsem kdy se ozveš.
Každý názor se vítá..
add 1) už to píšu výše, jen jsem to odeslal, už tu byl Tvůj příspěvek.
add 2 a 3) Za most se body nepřičítají, má jen sílu jednoho meepla. Pokud by most neměl váhu 1, každý další na tahu by si to rozestavěné dvojměstí mohl v klídku zabrat.
Pak by most ve své podstatě byl jen invazivním nástrojem, nejen budovatelským, nikdo by nezačal stavět města mostem.
Takže tady s @Chmura nesouhlasím a přikláním se spíš ke @Kamzikově pojetí.
A také se musím omluvit Francouzkému mostu ve městě Cahors, který jsem po 700 letech přejmenoval, asi překlep, který se tady ujal
Most se jmenuje správně Valentré, nikoliv Velentré
Tak tady je kompletní návod.
Jméno bylo zvoleno podle aktuálního stavu hlasování.
Zapracoval jsem většinu návrhů a konzultoval s @Kamzik, který má již s hrou tohoto rozšíření dost zkušeností.
Koukněte na to, kdyby byly nějaké připomínky.
Pak vytvořím téma v příslušné sekci o rozšířeních.