CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

A Je to tu Carcassonne 3.0

téma založeno uživatelem Bumsakalaka - 17.11.2021, 11:08 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
adahy 12 Bumsakalaka 19 Chmura 11 Eldenroot 1 Mati 2 PetrM 4 peťul 14 Silveralius 5 šmoula 8 xwinte00 1
Teď jsem docela rád že mě verze 2.0 v podstatě minula. Jako první jsem si z nové grafiky letos pořídil Jubilejní edici takže můžu prohlásit že do nového Big Boxu velmi pravděpodobně půjdu Usměvavý. Doufám že jednotná grafika nebude jediný důvod pro koupi. Myslí si svoje
Odpovědět
Dostal jsem nějaké vyjádření od Mindoku ohledně dotazu na vydání základní hry v3.0 u nás:

Citace:Váš zájem o hru  Carcassonne 3.0  nás těší, hru plánujeme vydat, ale termín vydání zatím nevíme. Hra by měla mít stejnou grafiku  karet krajiny jako současná hra, rozdíl je v jiné grafice krabice.

S ohledem na odpověď předpokládám že ještě nejsou moc obeznámeni o obsahu. Upravenou grafiku s více domečky očekávám.
Odpovědět
Na maily kolem pravidel zatím vůbec neodpověděli, takže to píši naslepo a dost opatrně. Ale rozhodně jim ještě napíšu a budu psát.  Mrknutí
[-] 1x   Bumsakalaka
Odpovědět
Tady jsou nějaké nově objevené informace o třetí edici Carcassonne:
Zahraniční fanoušci si všimli že zaoblenější rohy u kartiček sahají ještě o něco hlouběji do historie.  Odhalen
Zaoblené rohy se poprvé objevili u rozšíření Carcassonne: Půlky I (Nová edice) a Carcassonne: Půlky II (Nová edice) . Na tomto rozšíření už se také podílel Marcel Gröber (autor nové grafiky kartiček). Ovšem města ještě nemají větší množství budov. 
Dalším rozšířením které má zaoblenější rohy jsou Carcassonne: Katedrály Německo II (Nová edice) .

Vypadá to tedy že plány na zavedení nové grafiky začaly už začátkem roku 2020.
Odpovědět
To jezero asi nebude chyba, napovídal to už obrázek na víku krabice, kde jsou vidět dvě kartičky se čtyřmi moly.
@adahy jo říká seznam kartiček v návodu?
Odpovědět
@adahy hodíš sem prosím ještě nějakou fotku z českého návodu - zajímal by mě návod třeba k rozšíření přívozyUsměvavý
Odpovědět
Jestli to dobře chápu tak pro Základní hru 3.0 použily původní formu raznice kartiček a v Big Box 2021 je použita nová.  Poražený
Odpovědět
V jednom z videí od Mindoku se objevili informace o vydání Big Boxu 2021 v ČR.

Nicméně pro nás žádné nové informace.

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Odpovědět
@adahy můžu ještě poprosit o fotku z českého návodu k rozšíření Carcassonne: Mág a čarodějnice (Nová edice).
V německém návodu upravili popis pro hraní s rozšířením Carcassonne: Hostince a katedrály (Nová edice). Potřeboval bych pro WikiCarpedii zjistit jestli úprava proběhla i v českém návodu.
Odpovědět
@adahy děkuji za všechny poskytnuté informace a obsah  Palec nahoru
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)