CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

A Je to tu Carcassonne 3.0

téma založeno uživatelem Bumsakalaka - 17.11.2021, 11:08 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
adahy 12 Bumsakalaka 19 Chmura 11 Eldenroot 1 Mati 2 PetrM 4 peťul 14 Silveralius 5 šmoula 8 xwinte00 1
Tak už začínám tušit, jak se cítili sběratelé C1, když vydali C2 Nerozhodnutý
Odpovědět
No já vidím jinou kartičku u přívozů, ani bych se nedivil, kdyby to byla nějaká chyba, viz. Perníček....
U Hostinců a katedrál je bych řekl opět stejný problém s keřem na křižovatce, jako byl u prvního vydání 2.0, něž to v pozdějších dotiscích opravili. Je tam sice místo cesty kousek hlíny, ale nevím no. Tak těžko říct, jestli to je úpmysl, nebo ilustrátor nových kartiček pracoval podle prvního tisku 2.0 a udělal stejnou chybu Potřeštěný .
Hmm, na mém monitoru rozdíl v zelené tak nevidím, i Jubilejní edice mi v tomto ohledu přišla v pohodě. Tam mě spíš štvalo, že rub kartiček byl u mě podstatně světlejší, takže to bylo horší, něž ty oblé rohy...
Odpovědět
@Chmura No, koukám, ten horní řádek je ta nová verze. Je tam kartička se 4 cestami navíc a má jinou grafiku než druhá se 4 cestami, takže to asi fakt bude úmysl...
Odpovědět
S těmi zaoblenými rohy a menšími kartičkami je to pro mě záhada. Osobně se i myslím, že to může být klidně jen šlendrián a ne úmysl.
Někdo tu psal, že se změnil výrobce těch kartiček (?).
S grafikou 3.0 je to taky podivné, chápu to tak, že to měl být jen facelift, než úplně něco nového. Podobně jako Zimní krajina. Na Carcassonne Central tomu ze začátku taky říkali verze 2.2, 3.0 až potom, co to tak nazvaly nějaké e-shopy. HiG, Cundco a Český Mindok, jako by to ani neexistovalo... Možná čekají na vyprodání zásob(?). V Polsku na bard.pl původní C 2.1 big box a základní hra už koupit nejde.
Rozdílnou zelenou, jak píše @adahy, ale pořád tak nějak nevidím. Alespoň ne větší rozdíly, než v rozšířeních 2.1. Ale to byla asi vždycky bolest, i v C 1.
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)