(28.2.2015, 0:58)Mato Napsal(a): Ok, ale sú to ozaj len veľmi jednoduché "rozšírenia".
Tak napr.
Templári: na biele figurky z Carcass. som si urobil červené krížiky. Každý hráč na začiatku hry dostane jedného templára. Toho môže použiť v niektorom svojom ťahu (miesto bežného položenia figúrky). Umiestni ho do jedného svojho rozostavaného mesta. Toto mesto, pokiaľ nebude dokončené, je chránené pred Katarmi alebo Belagerer. Potom uzavretí a obodovaní sa templár vráti do zásoby hráča a môže byť znovu použitý :) .
alebo:
Na čisté kartičky som si nalepil obrázky a tieto kartičky som zamiešal medzi ostatné takže budú náhodne vyťahované a zahrané podľa efektu na kartičke.
Rytiersky súboj (hráč, ktorý vytiahne túto kartičku vyzve do súboja niektorého zo spoluhráčov. Vezme sa z MESTA jedna figurka hráča, kt. vytiahol kartičku a toho, ktorého on určil do súboja. Vo vrecku sa zamiešajú. Ten, koho figúrka sa vytiahne zvíťazí, ten druhý ide von z hry! Zomiera pri súboji) :) .
Krížová výprava (tak isto, kartička náhodne vytiahnutá počas hry... ) 1 figúrka od každého hráča - z hracieho plánu - Z MESTA, sa musí zúčastniť na krížovej výprave (pápež povoláva do Svätej Zeme). Figúrky idú do zásoby hráčov a môžu byť neskôr znovu použité (vrátili sa z výpravy) :) .
Relikvie (tak isto, náhodne ťahaná kartička...) Na najbližšiu ťahanú kartičku s kláštorom sa položí žetón so symbolom relikvie. Tento kláštor bude zbožnejší, ako tie ostatné a po dokončení dostane o 5 bodov viac :) .
atď. takýchto "zlepšení" sa dá vymyslieť kopa. Ja som si to vymyslel len preto, že hru hrávame aj s úplným nehráčmi stolových hier, príp. s deťmi a krásne sa nám tak zlepšila atmosféra stredoveku.
Ahoj Mato
Tak jsem přemýšlel nad grafickou podobou karet k tvým doplňkovým rozšířením a tady posílám výsledek!
Myslím, že by stáloza to pravidla pěkně sepsat do návodu, vymyslet souhrný název a pěkně umístit do sekce
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
;) .Ještě posílám návrh rubové strany kartiček :) .
Chmura

![[-]](https://www.carcassonneforum.cz/images/collapse.png)