CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Pochlubte se - S kým hrajete?

téma založeno uživatelem Chmura - 2.4.2016, 12:06 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Asusik 3 Bumsakalaka 1 Chmura 28 Eldenroot 9 Karel 2 Mati 3 Mato 2 Miroslav Váša 2 Petr Chytka 1 peťul 1 Sandrus90 2 šmoula 3 TenSob_ 1 TomasZez 1
Tak ja sa teda tiež pochlubím. Zavolal som si parťaka a to konkretne - sám seba Dohodnuto ..
Včera som si po prvý krát vytiahol hru ktorá mi chýbala v mojej zbierke a to konkrétne kooperatívna hra - Duchovia, ktorú som si zaobstaral na poslednem 15. sraze v Bratislave (no nekúp to ked si priamo v obchode). Príznávam sa 1.úroveň som preskočil lebo som ju už hrával inde. Začasl som teda hned 2. úrovňou. Vytiahol som si teda 4 farby figúrok a šlo sa na to. 

2. ÚROVEŇ - mierne ma potrápila a zdolal som ju až na 4 krát. Chvíľku mi trvalo zistiť taktiku ako spoločne získavať body a zároveň chlácholiť duchov. Dôležite je podľa mňa uzatvárať územie kde máte viac figúrok rôznej farby. To je asi alfa omega. Podarilo sa mi mesto ktoré malo 24 bodov a to s troma figúrkami. Pekných 72 bodov. Podarilo sa mi tesne vyhrať, kde už v banku som nemal žiadnych duchov. 

3. ÚROVEŇ - v tejto úrovni už prichádzajú na scénu aj psy. Po naštudovaní pravidiel som zistil ako pomáhajú a  tak som sa na to zameral. Je dôležité si pripraviť ich príchod aj kedy majú zabodovať za duchov. Bola pripravená veľká hmla kde boli pripravený duchovia a čakal som na jednu kartu kde som vedel že ešte v hre sú a že hmlu dokončím. Všetko dobre do seba zapadalo a hru sa mi podarilo skončiť zo skóre 102. A v zásobe ešte 4 duchov. A dal som ju na 1.KRÁT.

4. ÚROVEŇ - je podobná tej tretej ale už ubudli dvaja duchovia z banku. Priebeh bol dobrý podarilo sa nejaké tie spoločné mesta uzatvoriť. A prvý krát sa mi podarilo uzatvoriť dva zámky a to s plným počtom bodov 18 + 18. Čiže aj to prispelo k výhre 125 bodom kde som potreboval 120. Úroveň sa mi podarilo zdolať na 3 krát.

5. ÚROVEŇ - tuto to už bolo kapánek ťažšie. Zakliate cintoríny nie sú sranda. Je veľké šťastie kedy vám dôjde do hry ten cintorín. veľa to ovplyvní či vyhráte alebo nie. Duchov sa mi podarilo chlácholiť celkom dobre vždy mi ostávalo dosť v banku. V hre som sa snažil ukončiť dve väčšie mestá pomocou 2 figúrok. Psy sa tiež posnažili a spravili dobrú prácu. Druhým cintorínom ktorý mi prišiel do ruky som uzatvoril mesto za 8 bodov a podarilo sa mi zastať na bodovacej doske presne na hodnote 100 čo bolo cieľom tejto úrovne. A tak sa mi podarilo dať 5. úroveň znova na 3 krát. 

6. ÚROVEŇ - (hneď z úvodu nebojte sa nedal som ju  Vítěz ) Táto úroveň je neskutočne ťažká vždy som skončil pri prvej kôpke.. a dosiahnuť 10 bodov všetkými figúrkami je podľa mňa veľký nezmysel. No v 5. hre na tejto úrovni (ktorú som hral v čase 1:00 ráno) sa mi podarilo taktikou dostať cez 10 bodov všetkými figúrkami. Odomkla sa mi aj druhá kôpka a už to šlo následne aj dalšich a tak som hral zo všetkými kôpkami. No 50 bodov zo všetkými figúrkami sa mi nepodarilo dať. Modrá lízala políčko 48. Ale to je maximum. Sústredil som sa aby som mal duchov a na body nejak nebol čas. Skĺbiť to s 12 duchmi je veľmi ťažké. 
6. úroveň som teda nepokoril ale hra bola dobrá. O to väčšia výzva to skúsiť znova. 

nejaké tie fotky z každej úrovni

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
[/quote]
Mati budeš zkoušet i to rozšíření? Jsi dobrý se dostat až k 6.úrovni.
[/quote]

Skúšal som iba zo zakladnou hrou bez rozsirenia ak to myslíš.
Ale zistil som ze som to nehral podľa aktualnych pravidiel. Ked na startovacej doske nemaju byt 4 farby figurok ale len 3 farby.. čo vyrazne o kúsok ulachčuje situáciu. Ale este som to neskúšal.. raz sa pustim znova do toho

Tak sme sa opať stretli z @Bumsakalaka a zahrali sme si zopar hier + aj nejaká ta brigada Mrknutí
Otestovali sme novu novinku ktorú som navrhoval asi pred rokom a pól.. ale nikdy som ju nedokoncil a tak som oprášil projekt a zreazlizoval som ho.
Jedná sa o štartovaciu kartu 3x3.. ktorá obsahuje rôčné obdobia(názov sme ešte nevymysleli) + točacia šipka (ANO VIEM - už aj HIG vydal/vydava oficialne rozširenia na túto temu). No jedná sa o odlišný koncept a mechaniku.
Zahrali sme to rovno 3 krát zo 4 hier a musím povedať že sa nám to lubilo a bavilo
Nejake vecí doladime + pravidla k tomu a budeme to s vami zdieľať

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
Pochlubte se - pošta Eldenroot 1 443 231 958 18.2.2025, 22:55
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
Pochlubte se - Odehrané hry (kombinace rozšíření) Chmura 163 36 514 4.11.2024, 21:47
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Pochlubte se - pošta NEJDE! Chmura 29 8 985 27.3.2021, 22:43
Poslední příspěvek: Silveralius
Pochlubte se - Co největší hrou Petr Blanc 16 10 209 28.8.2018, 10:47
Poslední příspěvek: Karmyn
Jak hrajete? Zuzana Dolínková 40 12 608 20.3.2018, 17:43
Poslední příspěvek: Chmura

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)