CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Databáze/vyhledávač všech kartiček pro Carcassonne

téma založeno uživatelem Eldenroot - 17.7.2018, 21:03 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 2 Eldenroot 8 endomame 1 Mroj 6 PetrM 1 šmoula 2
@Mroj mě přivedl na tento dotaz - neexistuje něco takového, nevíte o něčem? A případně, nebyl by zde někdo, kdo by byl zručný v javascriptu nebo něčem podobném a nevytvořil (nepomohl by mi) s vytvořením takovéto databáze? Bohužel na toto asi mé znalosti laika samouka, který má programování jen jako hobby na delší zimní večery, nestačí  Smíšené pocity

původní téma s dotazem: 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Kde se dají sehnat kódy všech karet? Jak je to řešeno Carcassonne v1 vs v2? 

Předem děkuji!
@Mroj - tak to mám radost, že zde máme mezi sebou programátora, který to vykonává i jako profesi... bohužel já se tmu věnuji jen a pouze okrajově a vše jsem se nějak tak naučil na koleni doma... co neumím, tak to najdu na Googlu a takovou hnací silou je tato komunita, když přichází nové a nové požadavky na nové funkce a vylepšení  Velký úsměv

Osobně bych se představoval něco takového (používám to k deskové hře Mars: Teraformace) - běží jim to na GH pages, podporuje to jak filtrování, tak zobrazení detailu kartičky - 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

- zde by se dalo hodně odkoukat.

Dost věcí si myslím (oficiální rozšíření, která vyšla globálně) není problém sehnat jako karty, dále se dají sehnat (použít) podklady použité v softwaru JCloister zone (

). Každopádně je to běh na delší trať, ale stál by za to!
Odpovědět
(17.7.2018, 21:30)Mroj Napsal(a): A vykrást JCloister je taky super nápad. :D

Musíme si alespoň do začátku pomoci všemi způsoby  Hodně naštvaný Vítěz

(17.7.2018, 21:30)Mroj Napsal(a): Tyjo, ta stránka cos poslal, vypadá hodně dobře.

Souhlasím, kromě Carcassonne (po dlouhých snad 15 letech) nás před Vánoci chytla horečka s kolonizací Marsu, takže jsem to objevil docela náhodou, ale je to velmi užitečné, když je potřeba něco rychle vyhledat nebo se jen ujistit (pořád lepší než se prohrabat témař 300 ks karet).
Odpovědět
Za mě určitě ano! 

Co bych si představoval:
- možnost filtrace dle rozšíření
- možnost filtrace dle zobrazení louky/cesty/města/klášteru/orbu atd.

Co víc?
Odpovědět
@endomame trochu off-topic, držme se tématu, dík
Odpovědět
Je potřeba, aby znovu napsali vlastníci autorských práv z HiG  Velký úsměv

Obrázek nesmí být po stažení použitelný pro tisk kartičky, nejlépe kromě nízkého rozlišení použít talé permanentní vodotisk.

Když se vrátím k mému odkazu na Mars Teraformace - autor databáze dostal oficiální posvěcení autorů hry k tvorbě, ale musel použít své znaky symbolů a nesměl použít obrázky z karet.
Odpovědět
(19.7.2018, 17:45)Chmura Napsal(a):  Myslím, že by nebylo na škodu získat oficiální souhlas z HIG. Mrknutí
 Měly bychom to "posvěcené z hora" a od začátku bychom se vyvarovali všech problémů. Usměvavý

To možná ano, ale stejně budou trvat na minimálně těchto dvou věcech zmíněných mnou výše. A neli hůř po tom jak se zachovali k fanouškovským rozšířením.
Odpovědět
(19.7.2018, 19:34)Mroj Napsal(a): Jak se zachovali k fanouškovským rozšířením? :-O

Zakázali všechny redesigny a použití grafiky na neofiko fanouškovských rozšířeních.

Na CC jsem kdysi zahlédl (pokud se nepletu) sepsané kartičky ve wordu, zkusím pohledat.
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Seznam "všech" rozšíření Bombe 5 3 266 3.4.2018, 11:39
Poslední příspěvek: Skubin
  Hrabě z Carcassonne - rozdíly kartiček Eldenroot 2 1 419 23.7.2017, 8:41
Poslední příspěvek: Eldenroot
  Nová edice - rozdíly v odstínech kartiček Eldenroot 0 948 22.7.2017, 21:18
  Odstíny a "prohnutí" kartiček Petr Blanc 12 3 479 22.1.2017, 21:47
Poslední příspěvek: Skubin
  Ořez kartiček pro tisk Eldenroot 2 1 670 7.12.2014, 21:05

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)