CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
DÍLNA ulehčení výroby kartiček
téma založeno uživatelem borks - 13.11.2016, 12:52

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
borks 2 Chmura 11 Eldenroot 5 Ivča 2 Jana.Zat 2 janlev 1 Monika Černá 1 Prsho 3 Skubin 5 Stroulger 3
#21
(3.1.2017, 20:32)Chmura Napsal(a):
(3.1.2017, 20:03)Ivča Napsal(a): Před vánocemi jsem pro děti od Chmury dopořídila Carcassone ze srazu a jak jsem mu říkala, tak jsem je zkusila přestříkat obyčejným lakem na vlasy (běžně se tím přestříkávají i různé obrazy, drží to na nich a ochrání to malbu). Na jednu z kartiček jsem nastříkala víc laku a byla vidět jiná cesty z původní kartičky, na které bylo rozšíření nalepeno. Ale po zaschnutí se původní cesta ztratila a kartička vypadá dobře. Nastříkala jsem ji i ze stran, tak snad s ní nebude žádný problém.

 Děkuji za experiment Mrknutí , já jsem zatím neměl odvahu to vyzkoušet. Smutný Takže teď už vím jak na to! Usměvavý
 Asi bych taky neměla odvahu, kdybych tím nestříkala obrazy, které se třeba malují celý víkend, ale pak to na nich drží. Tak jsem si řekla, že malou kartičku risknu. A měla jsem náhradní - kdyby náhodou - tak, když to vyšlo, je dostanou ještě další synovci.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#22
Tak mám své první kartičky. Největší problém bylo najít správný karton. Nakonec zvítězila krabice od bot, ze které jsem slepila dno a víko k sobě a tím získala potřebnou tloušťku. Pak jsem ostřihla list s novými kartičkami, které jsem vytiskla na obyčejné inkoustovce tak, aby mi zbyla jen potištěná plocha, žádný bílý okraj. Listy jsem nalepila z obou stran do stejného rohu kartonu, abych nemusela řešit, jestli se mi přední a zadní část trefí k sobě. Lepila jsem obyčejnou kancelářskou lepicí tyčinkou. Nechala jsem zaschnout pod zátěží knih. Pak jsem kartičky rozřezala na jednotlivé dílky řezákem na látku a z obou stran nastříkala fixovacím lakem na pastelové barvy. Uvidím, jaká bude životnost.

Když jsem si s tím rozšířením zahráli, tak mi strašně vadilo, jak jsou dodělávané kartičky světlejší, nevýrazné. Tak jsem vzala pastelky a maličko je dodělala. V pravém sloupci jsou pro srovnání originální. Zvlášť na klášter jsem pyšná. Mrknutí

Přiložené soubory Miniatury
           
Moni [Obrázek: red-meeple.png]
Odpovědět
#23
(13.1.2017, 21:39)Monika Černá Napsal(a): Tak mám své první kartičky. Největší problém bylo najít správný karton. Nakonec zvítězila krabice od bot, ze které jsem slepila dno a víko k sobě a tím získala potřebnou tloušťku. Pak jsem ostřihla list s novými kartičkami, které jsem vytiskla na obyčejné inkoustovce tak, aby mi zbyla jen potištěná plocha, žádný bílý okraj. Listy jsem nalepila z obou stran do stejného rohu kartonu, abych nemusela řešit, jestli se mi přední a zadní část trefí k sobě. Lepila jsem obyčejnou kancelářskou lepicí tyčinkou. Nechala jsem zaschnout pod zátěží knih. Pak jsem kartičky rozřezala na jednotlivé dílky řezákem na látku a z obou stran nastříkala fixovacím lakem na pastelové barvy. Uvidím, jaká bude životnost.

 Každý začátek je těžký, ale vlastnoručně vyrobené karty udělají největší radost svému majiteli!

 Jen tak dál! Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#24
Tak mám také své poprvé za sebou ...  Vítěz Takže ti 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

i moc děkuju, jelikož jsem dělal tvé [Rozšíření] Pobřeží pirátů CZ v2.0, Těším se, až si ho příští víkend se ženou zahrajeme ...  Úžásné


Jinak jsem použil desky na skicové papíry 2x A5  za 19,- tiskl na jsem na klasický papír na domácí tiskárně, polepil lepící tyčinkou, když se něco odlepovalo, dolepil jsem Herkulem a ořezal zalamovacím nožem.  Chamtivý
Odpovědět
#25
Nádhera výroba se nám rozjíždí na plné obrátky! Velký úsměv  Jen tak dál! Mrknutí

 -Při tisku na inkoustové tiskárně bych se při lepení obával rozpíjení barev a proto s Herkulesem opatrně!
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#26
Toho jsem se také bál, ale naštěstí tyčinka lepí dobře, jen se některé rohy odlupují a tak párátkem dolepuju... Pokud se člověk nedotkne lepidlem samotného tisku, tak je vše v pohodě Chamtivý

Tady ještě foto ... Nerd

Přiložené soubory Miniatury
   
Odpovědět
#27
Vypadá to pěkně, ale příště si zkus nechat vytisknout kartičky v Copy centru - uvidíš rozdíl když to je na lepším papíru (gramáž). Pak to nelze rozeznat od originálních kartiček a i déle to vydrží.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#28
No jsem rád, že jsem rozšíření Pobřeží pirátů předělal pro Carcassonne 1.0 a @borks pro novou edici. Mrknutí
-Vypadá to, že se všem líbí.
Chmura Zelený meeple
[-] 2x   borks, Skubin
Odpovědět
#29
já jsem zkusil jinou techniku...kartičky jsem vyřezal z 2mm kartonu lámacím nožem a kartičky vytisknul a zalaminoval...potom rozstřihal a nalepil na kartičky...touhle metodou jsem udělal Hrad a výsledek je celkem slušný...zámky pro obvodové puzzle jsem vypaloval pájkou, takže se to krásně zpevnilo a i tenké části se nelámou.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#30
(8.11.2017, 12:03)Prsho Napsal(a): já jsem zkusil jinou techniku...kartičky jsem vyřezal z 2mm kartonu lámacím nožem a kartičky vytisknul a zalaminoval...potom rozstřihal a nalepil na kartičky...touhle metodou jsem udělal Hrad a výsledek je celkem slušný...zámky pro obvodové puzzle jsem vypaloval pájkou, takže se to krásně zpevnilo a i tenké části se nelámou.

 Vítám tě u nás na fóru!

 Podělíš se s námi o fotografie?
Chmura Zelený meeple
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  DÍLNA Výroba kartiček-PŘELEPENÍ ORIGINÁLNÍCH KARET (Chmura) Chmura 27 2 771 25.4.2023, 16:20
Poslední příspěvek: Chmura
  DÍLNA Výroba kartiček Eldenroot 125 54 518 5.2.2021, 22:46
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
DÍLNA Stažení kartiček Langikp 11 1 281 4.1.2021, 15:25
Poslední příspěvek: Bumsakalaka



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)