13.11.2016, 12:56
Paráda! Díky za tip.
Chmura
Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
|
... Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] |
(15.11.2016, 21:18)Stroulger Napsal(a): Změna barvy, rozpíjení, krabatění, to všechno jsou moje zkušenosti z pokusů s laky. Možná to neumim správně aplikovat, možná nemám správný prostředky k tomu, ale zatim co pokus, to omyl. Nezkoušel někdo něco na bázi silikonu (samozřejmě nemyslím silkal apod. na mazání No to zatím ne, jen jsem prohlížel několik stránek s papírovými modely, ale zatím jsem neměl odvahu to vyzkoušet. ![]() ODKAZ: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] ODKAZ: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
Chmura
1.1.2017, 22:42
(1.1.2017, 21:59)janlev Napsal(a): Někde na webu jsem četl (to jsem ještě nehrál, takže už nevím kde) o výrobě kartiček pomocí pevnější oboustranné pásky místo lepidla.-Již se to zde řešilo. Já osobně nedoporučuji. Já osobně mám velice dobrou zkušenost s lepidlem Hekules! Nějaké to rozšíření jsem již vyrobil, tak vím o čem mluvím.
Chmura
2.1.2017, 11:36
(2.1.2017, 11:01)Jana.Zat Napsal(a): Dobrý den, Doporučuju kouknou sem: [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] Tam najdeš odpovědi ohledně tisknutí a lepení kartiček!
Chmura
(3.1.2017, 11:49)Jana.Zat Napsal(a):(2.1.2017, 11:01)Jana.Zat Napsal(a): Bohužel zelená není úplně stejná jako u ostatních kartiček ale popravdě ani originální rozšíření nemá stejné barvy. -Co se týká zelené tak nemám problém odstín se mě podařilo trefit. Na tiskárně, kterou má většina lidí doma nelze v žádném případě dosáhnout profesionální kvality. Proto karty netisknu doma ale nechávám si je tisknout v Copy centru na profesionální tiskárně. -To, že se karty rozpíjejí může být tiskem na inkoustové tiskárně.
Chmura
3.1.2017, 20:32
(3.1.2017, 20:03)Ivča Napsal(a): Před vánocemi jsem pro děti od Chmury dopořídila Carcassone ze srazu a jak jsem mu říkala, tak jsem je zkusila přestříkat obyčejným lakem na vlasy (běžně se tím přestříkávají i různé obrazy, drží to na nich a ochrání to malbu). Na jednu z kartiček jsem nastříkala víc laku a byla vidět jiná cesty z původní kartičky, na které bylo rozšíření nalepeno. Ale po zaschnutí se původní cesta ztratila a kartička vypadá dobře. Nastříkala jsem ji i ze stran, tak snad s ní nebude žádný problém. Děkuji za experiment , já jsem zatím neměl odvahu to vyzkoušet. Takže teď už vím jak na to!
Chmura
13.1.2017, 22:11
(13.1.2017, 21:39)Monika Černá Napsal(a): Tak mám své první kartičky. Největší problém bylo najít správný karton. Nakonec zvítězila krabice od bot, ze které jsem slepila dno a víko k sobě a tím získala potřebnou tloušťku. Pak jsem ostřihla list s novými kartičkami, které jsem vytiskla na obyčejné inkoustovce tak, aby mi zbyla jen potištěná plocha, žádný bílý okraj. Listy jsem nalepila z obou stran do stejného rohu kartonu, abych nemusela řešit, jestli se mi přední a zadní část trefí k sobě. Lepila jsem obyčejnou kancelářskou lepicí tyčinkou. Nechala jsem zaschnout pod zátěží knih. Pak jsem kartičky rozřezala na jednotlivé dílky řezákem na látku a z obou stran nastříkala fixovacím lakem na pastelové barvy. Uvidím, jaká bude životnost. Každý začátek je těžký, ale vlastnoručně vyrobené karty udělají největší radost svému majiteli! Jen tak dál!
Chmura
15.1.2017, 8:12
Nádhera výroba se nám rozjíždí na plné obrátky!
Jen tak dál! ![]() -Při tisku na inkoustové tiskárně bych se při lepení obával rozpíjení barev a proto s Herkulesem opatrně!
Chmura
No jsem rád, že jsem rozšíření Pobřeží pirátů předělal pro Carcassonne 1.0 a @borks pro novou edici.
![]() -Vypadá to, že se všem líbí.
Chmura
8.11.2017, 12:07
(8.11.2017, 12:03)Prsho Napsal(a): já jsem zkusil jinou techniku...kartičky jsem vyřezal z 2mm kartonu lámacím nožem a kartičky vytisknul a zalaminoval...potom rozstřihal a nalepil na kartičky...touhle metodou jsem udělal Hrad a výsledek je celkem slušný...zámky pro obvodové puzzle jsem vypaloval pájkou, takže se to krásně zpevnilo a i tenké části se nelámou. Vítám tě u nás na fóru! Podělíš se s námi o fotografie?
Chmura
|
|
|
| Pravděpodobně související témata… | |||||
| Téma | Autor | Odpovědi | Shlédnuto | Poslední příspěvek | |
| DÍLNA Stažení kartiček | Langikp | 12 | 1 348 |
16.3.2026, 16:44 Poslední příspěvek: Krispe157 |
|
| DÍLNA Výroba kartiček-PŘELEPENÍ ORIGINÁLNÍCH KARET (Chmura) | Chmura | 27 | 2 869 |
25.4.2023, 16:20 Poslední příspěvek: Chmura |
|
| DÍLNA Výroba kartiček | Eldenroot | 125 | 54 619 |
5.2.2021, 22:46 Poslední příspěvek: Bumsakalaka |
|