CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

DÍLNA Jak máte uložené své CARCASSONNE?

téma založeno uživatelem Chmura - 12.2.2022, 15:19 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 5 Chmura 8 Den Ozzy 1 Eldenroot 1 Fanny 2 hepyno 3 Kamzik 2 Kroli 1 Mati 5 Mrs.nick 4 Sandrus90 6 Scott 1 šmoula 6 tdriling 1 xwinte00 1
Ráda Vám ukážu i můj úložný systém. Akorát už teď vidím, že ty vaše krabičky na rozšíření jsou praktické. Pokud jsem se podívala na odkazy, tak jste si je normálně "jenom" vytiskli a složili? Akorát potom nevím, zda mi ty to už do mého insertu vlezlo... Který jsem si zakoupila na této stránce: 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Omlouvám se, že není vše hezky uložené, ale nyní denně hrajeme. S dětmi základ, s dospělými teď jedeme 1. a 2.rozšíření... takže to máme stabilně tak nějak po ruce připravené. Ve věži máme základních 72 kartiček... ale už mám objednané další rozšíření včetně toho krásného modrého plátěného sáčku, kde se hezky kartičky vloží Usměvavý objednávala jsem tady: 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Vlastním Big box (modrý), Jubilejní carcassonne 20 let, a rozšíření, které nejsou součástí big boxu tj. 3,4,5,6,8,9 a 10. 
Mřížky jsem si nechala u dělat u paní z Ostravy na 3D tiskárně byla velice ochotná vč. stojanu na schování... a prozatím nám stačí i na ty rozšíření... Sice jsme ještě všechny na ráz nehráli, ale to se asi ani nestane Velký úsměv 

[Obrázek: Sn1zg5b.jpg]

[Obrázek: nkz5x6h.jpg]

[Obrázek: Wp8rgUA.jpg]

[Obrázek: 8IvBoXH.jpg]

[Obrázek: MYiqDmp.jpg]

[Obrázek: vNso3a1.jpg]

[Obrázek: dICpvpx.jpg]

[Obrázek: rxIfk36.jpg]

[Obrázek: pfBupyw.jpg]
Sandruš  [Obrázek: pink-meeple.png]
Odpovědět
(10.10.2022, 21:12)Chmura Napsal(a): Myslím, že se nemáš za co omlouvat!
 Každý má svoje Carcassonne uložené tak jak mu to vyhovuje a toto téma slouží jen k inspiraci jak to může třeba vypadat. Mrknutí

Ano to máš pravdu... jak je období kdy nehrajeme.... nebo kdy Nina chce hrát carcassonne safari, tak zase máme vše v krabici Usměvavý nicméně na safari máme taky insert uložení... taky vám ukážu Usměvavý

Ještě jedno uložení, protože naše první carcassonne bylo SAFARI - jako není špatné... ale já nevím nějak se s tím nemůžu ztotožnit... možná je to tím, že Ninka má 7 a jede své pravidla od 4 lety a nějak jsem to asi pořádně ještě podle nich nehrála...

Insert mi nechala přesně na míru vyrobit paní z Ostravy na 3D tiskárně, odkaz viz.nahoře v předchozím mém příspěvku o uložení carcassonne Usměvavý 

[Obrázek: aZAzKej.jpg]

[Obrázek: MrNCsmE.jpg]

[Obrázek: HOWCX99.jpg]
[-] 2x   Bumsakalaka, Chmura
Odpovědět
Dodělala jsem si do Safari krabičky na uložení + jsem měla dvě kartičky z cundco.de Usměvavý

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
(5.11.2022, 15:16)Chmura Napsal(a): K Safari doporučuji opatřit i sáček na žetony, moc se nám doma osvědčil.

ODKAZ:

-Hezké uložení herního materiálu! Palec nahoru

Dnes jsem na to koukala, že jsi si dělal i potisk na něj. Moc se mi to líbilo.
Odpovědět
(4.12.2023, 20:04)Mati Napsal(a): Tak už aj ja som dobehol HIG.. A musel som si spraviť verziu 3 a to konkrétne dreveným boxom pre túto hru.

Nový box sa mierne nafúkol a zväčšil sa vnutorny objem.. nejaké tie chyby z

som odstranil a mierne vylepsil... ale z väčšej časti sa osvedčil štýl z predchádzajúceho.a to konkrente vyberanie a skladanie...
Niektore veci som odkopiroval napr. @Chmura rovu škatuľku na zbožie a rozne figurky, ktore sme spolu navrhovali - mierne som si ju ale upravil.. a pridal aj nejake magnety.
Priestor pre karty je spraveny z 6 radov (viac oproti povodnemu=viac priestoru pre karty). Kraj ozdobeny mapkou Carcassonne.
Na nietore žetóny som vymyslel vlastnú otváraciu škatuľku (všetko z odpadoveho materiálu - prečo nevyužiť)
Na krabičku od ovocnych stromov som dokonca dal bodovacie informacie ovocia..
Škatuľky na veže a mosty majú informačné údaje o rozdelení dielikov pre daný počet hráčov.
Samotný box som ozdobil klasicky jubilejny vzorom (mierne upraveným dizajnom). Celý box nastriekaný bezfarebnym lakom (ako ochrana)
Odsuvacie veko sa mi osvedcilo tak som mu ostal verný...a dotvoril som krajším vizualnym doplkom v podobe napisu, erbu a pečat (na spodku).. Všetky nápady išli za pochodu vo volbom čase. Neni to nič unikatne oproti poslednemu čo som robil ale dobehol som HIG vo vydávaní nových verzií Vítěz

Nejaké tie fotky finalnelneho boxu

to máš Mati úplně luxusní
[-] 1x   Mati
Odpovědět
(30.5.2024, 20:16)šmoula Napsal(a): Tak jsem konečně asi po 2 letech dokončil svůj plastový insert pro Carcassonne 2. Všechno víceméně z 3D tiskárny.
S kartičkama jsem měl jasno, ale co žetony, neutrální figurky, mosty a další "nepravidelný" herní materiál. No nakonec jsem se nechal inspirovat zakrývacím pořadačem co se tiskl minulý rok na sraze, jen teda bez zadělávání, ale zato na 2 patra, která do sebe pěkně zapadnou...
je tam ještě místo na pár kartiček i když už nepředpokládám, že bude něco nového v C2.
Jo a ještě jsem tam přidal nový piktogram Velký úsměv

A máš tam i potom prostor na nové rozšíření? Velký úsměv 
Máš to super.
Klobouk dolů
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  DÍLNA Divy lidstva - Jak uložit toto rozšíření? Chmura 14 196 21.10.2024, 14:29
Poslední příspěvek: Chmura
  DÍLNA 3D Start a insert-JAK SESTAVIT a VYLEPŠIT Chmura 4 164 2.11.2023, 17:44
  DÍLNA Polep papírových krabiček (jak na to) Chmura 0 58 18.3.2023, 2:59

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)