CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Nové minirozšíření Divy lidstva (nebo tak nějak?)

téma založeno uživatelem Weetek23 - 13.8.2023, 10:26 |

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 9 Chmura 5 Eldenroot 1 Fanny 3 hepyno 1 LunarHexagon 1 Mati 6 peťul 3 Silveralius 1 šmoula 4 Weetek23 2 xwinte00 1
Před chvílí HiG oznámili na svém facebookovém profilu vydání nového minirozšíření Die Wunder der Menschkeit. Poprvé by mělo být ke koupi na podzimním veletrhu v Essenu, ale ukázky zřejmě uvidí i návštěvníci jejich akce na konci léta v samotném Carcassonne. O tématu minirozšíření se myslím už v komunitě šuškalo dřív, taky o netradiční velikosti dílků, tak teď už máme i první náhled. Co tomuhle říkáte?

Přiložené soubory Miniatury

Za mna zaujiímavé tvary kariet... sú tam 4 symoboli cesta, mesto, luka, a klastor ( ak som dobre videl) čiže to asi nebude pre každého hráča.. 
Jedine mi troška nejde vizualne to okoliek karty. Uplne prázdne zelené polia,,, niečo tam mohli pridať (stromčeky) aspoň.. ale možno ešte budú inak vypadať tam si musííme počkať.. na karty  a nie na prezentačný obal .
Odpovědět
Spíše bude zajímavé jak si s tím poradí hráč a bude velmi složité případně umístit do vyskládané krajiny tak, aby pasovalo. Pokud navíc o tvaru kartičky bude vědět někdo z hráčů, tak může sabotovat... uvidíme :)
Odpovědět
No vždy to o Moses umiestniť na kraj hracej plochy. Dôležité je ako bude navrhnuté bodovanie. Ale konečne rozšírenie ktoré neškodí (teda dúfam) :)

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
Odpovědět
dost zajímavé, u těhto speciálních věcí mě nejvíc zajímá umisťování karet, jsou jen 4, takže pokud nebude nějak podmíněno jejich "získání" z neutrální hromádky, tak to není pro 5+ hráčů, taky interakce s nějakými rozšířeními ovlivňujícími okolní karty bude bordel, i hrady který mají jen 2 políčka je to nekonzistentní, jako že něco ovlivní jen políčko a něco celou dvoukartu (proto to tady hraju jako 2 oddělený kary, kde jen hrad je ovlivněn věcmi na obou políčkách jako létající stroj či drak), pak je otázka jak se počítaí cesty/města na kartách a co je s tím trojúhelníčkem z cest na té jedné, předpokládám, že technicky vzato by tam měl jít umístit sedlák, pokud to pravidla nepokrejou
[Obrázek: green-meeple.png]L.H.[Obrázek: green-meeple.png]
Odpovědět
No, mne to pride ako nejaka ina obdoba rozsirenia Trhy v Lipsku. Kazdy z divov ma jeden zo symbolov - mesto, cesta, luka, klastor.
Kedze HiG sa vyjadrilo, ze Trhy v Lipsku nebude prerabat do C3 a ani robit dotlac (predpokladam opat kvoli nejakym pravam, resp. mozno kvoli limitovaniu Trhov v Lipsku na nemeckeho odberatela), takto pridava segmenty z krajin, kde su velke skupiny fanusikov - Francuzko, Spanielsko, Velka Britania, Taliansko.
A teda aj sposob, ako toto rozsirenie vyhodne predat, nakolko bude obsahovat 20 karticiek, tak to nebude za obvyklych 4,99 ale minimalne 7,99 pripadne viac.
Kazdopadne co si myslite o tom, ze to bude plus minus nieco ako Trhy v Lipsku?
Odpovědět
No s těma Trhami v Lipsku nevím...Teď jsou to zkoušel poskládat ať je z toho "startovní kartička" a moc to do sebe nepasuje Velký úsměv (viz příloha)
Já bych to viděl tak, že si každý vybere 1 na začátku hry a hraje se to jako Německé hrady...ale uvidíme Mrknutí

Přiložené soubory Miniatury

[-] 2x   Chmura, Petr Chytka
Odpovědět
(20.8.2023, 8:46)šmoula Napsal(a): No s těma Trhami v Lipsku nevím...Teď jsou to zkoušel poskládat ať je z toho "startovní kartička" a moc to do sebe nepasuje Velký úsměv (viz příloha)
Já bych to viděl tak, že si každý vybere 1 na začátku hry a hraje se to jako Německé hrady...ale uvidíme Mrknutí
To je pravda, mne sa to tiež nepodarilo :). Vsimni si ale tie symboly. No uvidíme.

Odoslané z SM-A202F pomocou Tapatalku
Odpovědět
no kedže ich budú len 4-ry. predpokladám podľa obrázku... tak pochybujem že to pre každého hráča bude jedna... nebolo by to korektné.. keby každý hráč mal uplne niečo iné... pri HrADOCH ... Sú DVOJKARTY rovnaké... 45x90... a menia sa len umiesteniea... pričom tú sú tvari rôzne... a pritom som tam tie symboly... ja tipujem že by to mohlo byť niečo spojené s počítadlom... a možno pri určitých bodov to príde do hry.... a postupne... Ale šak musíme počakať a uvidíme čo to zas vymysleli..
Odpovědět
A jak víte že těch dílků nebude víc? pokud si dobře pamatuju tu fotku kde sedí Klaus-Jürgen Wrede ještě s někým u stolu a testují to, tak tam těch dílků bylo víc než 4, tak jako tak jsou tyto spekulace předem celkem zbytečné - musíme to vyzdržet a počkat si Velký úsměv
[-] 1x   Chmura
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Divy Lidstva 2 šmoula 16 180 9.9.2024, 22:43
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Nové minirozšíření SÁZKY Chmura 4 115 14.10.2022, 19:09
Poslední příspěvek: Chmura
  Nové vydanie Lovci a zberači ako aj nové logo HiG Bumsakalaka 10 1 615 1.10.2020, 14:18
  Čtyři nové mapy pro Carcassonne a nové rozšíření (Nová edice) Chmura 16 3 002 22.1.2020, 23:41
  Neco mi uniklo? Nebo? endomame 15 4 621 17.12.2015, 20:40
Poslední příspěvek: endomame

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)