CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Pochlubte se - Odehrané hry (kombinace rozšíření)

téma založeno uživatelem Chmura - 14.2.2016, 23:04 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
0Marty0 1 adahy 1 alienated182 1 Anilvap 2 Asusik 3 Bumsakalaka 28 Chmura 53 CryingOnion 1 daniel.bartosek.85 1 Derrick 1 Drewie 7 Eldenroot 6 Fanny 12 faustyn 1 GinBook 2 Jana.Zat 1 Kamzik 2 Knorovi 1 Mati 5 maxpax318 2 Petr Chytka 3 Petr Hájek 4 pripluv 7 RMike 3 rpo7 1 Sandrus90 8 skautik 2 šmoula 16
(30.11.2021, 20:41)Fanny Napsal(a):
(30.11.2021, 19:11)skautik Napsal(a): Koukám, že se tady taky někdo rozjel.  Vítěz  Otázka na tělo - u kterých pravidel si nejste jistí výkladem?  Velký úsměv Čím víc toho je, tím víc si připadám jako v autoškole - přemýšlím, co má přednost a která barvička bude skórovat. A že už jsme párkrát došli k situacím, kterou prostě ani v těch pravidlech nedohledáš... Naštěstí to tu může fungovat stejně jako na té křižovatce - nutné je se dohodnout.  Cool

Při této hře jsem na žádný problém asi snad ani nenarazil, ale samozřejmě takové situace v minulosti nastaly a nebylo jich zrovna málo (teď si je ale nevybavím, vím že jsem tenkrát při hře asi 5lidí řešil nějaký problém u cirkusu). Dřív když byl nějaký problém, tak jsem to napsal na forum a bylo mi to vysvětlené - teď si zrovna vybavuju Strážné věže... jinak ještě k této naší megahře, jediné co jsme se domluvili že nebudeme hrát je 1 bod za vílu když ji máš u sebe - pokaždý na to skoro zapomínáme.

Fanny

ale zas tá vila je len na tvojej pozornosti či si dáš bod alebo nie... na to by ťa protihráč nemal upozornovať.. dáš si bod alebo nedáš... neveríte ale počas hry sa stým dájú celkom slušné body získať okolo 20-30 bodov. čo niekedy môže rozhodnúť..
Odpovědět
Dneska započal menšie ČESKO -SLOVENSKE stretnutie
Zahrali sme celkom 3 parádne hry s prestávkami.

1. Hru sme započali novými rozšireniami od rôznych fanúšikov
A TO :
Avignon
Mestské mosty (pekne sa osvedčili drevené mosty)
Zpevnici. (Prerobil @Snearone. )
Veltrhy
Kráľovské portály
Lietajuce stroje 2 ( vytvoril @Snearone )
Polky opanství C2 ( vytvoril @Snearone - budú zverejnené neskôr)
Polky 1 a 2
Veštica. (Prerobil @Snearone)
Figurky Mlynu
Smerovky

Kombinácia týchto rozsirení dodala hre novú dynamiku..

2 Hru sme ponechali niektoré rozšírenia a niektore vyradili... zas to bolo o niečo iná hra.. a to čo povedať ked par kartičiek do konca bol stav doslova vyrovnaný ked sa v jednom okamihu na jednom bodovacom mieste zastavili až 4 figurky.. napínavé...

3 Hru sme zvolili tiež nejaké tie známe rozšírenia a obohatili si to o veľmi nepopulárne rozšírenie a to KATAPULT.
Musim sa priznať že hru to mierne spomalilo ale nie výrazne.. no pri samotnom strielani súperenie išlo bokom a prišla na rad zábava,akcia a napätie ktoré sa miestami dalo aj krájať...
Toto rozšírenie prináša do hry pekné odlachčenie..keďže vám v hre dá mierny oddych od neustáleho rozmyšlania kde položíte najbližšiu kartu a prichádza na scénu cit a presnosť zo strielania...
Pri hre sme použili môj

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

ktorý prešiel zmenou... Zmeny sa vydarili na výbornu...hre to pridáva šmrnc.. napinanie a odpalovanie prebieha veľmi dobre.. prvé strely boli naozaj hrozné... no po dvoch-troch odpaloch stým uz hráči strielali lepšie..
Za mňa toto rozšírenie netreba odsudzovať a treba ho prijať tak ako ho navrhli... Určite si ho rád znova zahrám..

pridávam aj nejaké tie fotečky..
z ľava je prvá hra (1)
druhá hra (2-3)
Tretia hra (4-5)

Ostatne (6-8)

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
(5.11.2023, 21:36)šmoula Napsal(a): Tak jsme se doma dostali konečně k "Divům lidstva".
Za mě asi dobrý, ale přijde mi, že karty nejsou vyvážené co se týče bonusů. Záměr je asi takový že kdo první přijde, ten si vybere lepší kartu, ale aby se to pak táhlo celou hru... No počkám si na sraz, tam to zahrajeme a pak napíšu recenzi.
Ale na druhou stranu, do této doby když člověk přikládal dvojkartu s německými Hrady, tak to bylo něco. Ovšem tato pětikarta to je hnedka jiná Cool

Síce som toto rozšírenie ešte nehral ale presne si vystihol môj názor o vyvážení bonusu pre hráča. Zde ide o to kto je šikovnejší  o to kto si započíta body na počítadle ako prvý a dosiahne hodnotu 10.
Odpovědět
Pozvanie na chatu od @Bumsakalaka som neodmietol a vycestoval smerom k nemu kde ma uz čakali veci ktore Bumsakalaka objednal. A balíčky zas pre neho od kamaratov z Čiech.

Prvé hry začali hned piatok a to novinkami zo stránky cundco a z poslednemu srazu. Kráľovská rodina ktoru sme hned zaradili do prvej hry milo prekvapila. Interakcia pôvodného rozšírenia z dvoma srazovimi bola dobrá.
Za vecer sme stihli este jednu hru.. samozrejme s nejakou tou zmenou rozsirení. Večer sme končili 2:0 v podobe hier pre mňa.

Sobota začala vydatnymi raňajkami a pokračovalo sa hrách. Rozhodli sme že si zahráme doslova všetko možné čo sme mali v krabiciach (samozrejme nie vsetko naraz ale!!!). Podarilo sa mi vyhrať ďalšie 2 hry za sebou. A tak som už viedol 4:0 na hry.
No vytrvalosť protihráča neutichala a zapol na vyššie obrátky. Ani neviem ako, ale po ďalších rôznych kombinaciach srazovych a originálnych rozšírení bol stav na hry zrazu 4:4... Exploze
Nedalo nám ísť spať bez toho aby niekto neukoncil deň vo vedení.
Rozhodli sme sa teda pre ŠPECIALNU HRU a to konkrétne taku ktorá obsahovala všetky možné rozšírenia, ktoré maju v principe hre deštruktivny štýl Zdvižené obočí
HRA OBSAHOVALA: Veže, princezna a drak, ČIERNY DRAK, Rolnicka vzbura, kupele, Covid, katapult, Ruské pohadky, Rody, Akčné karty, zbojníci, Figurka osel ( rozsirenie od @Snearone), Kruhy v obilí a Mag a čarodejnica
Taktika bola jasná a to čo najviac komplikovat hru súperovi.
Bojovú hru (čislo 9.) sa mi nakoniec podarilo vyhrať po neľachkom taktizovani a to @Mati 360 : @Bumsakalaka 257
Hru sme skončili nedeľu o 1:00 ráno (cca 15 hodin hrania). Zaskočený

NEDEĽU sme vyčlenili este na dve hry vo forme duchov a nového minirozsirenia kruhy ( mierne dohady jak funguje samotné rozsirenie).
Hru vyhral úspešne Bumsakalaka. A tak znova vyroval na celkove hry 5:5.... A tak sme si hru zopakovali aby sa určil víťaz tohto hracieho víkendu. 11.hru sa mi podarilo vyhrať po tuhom boji... no súperovi musi vzdať Hold za veľmi kvalitné hry. A patri mu uznanie Mrknutí Dohodnuto predsa len to bolo tesné

Snáď to niekedy zopakujeme
Vsetky hry nájdete v galérii

Odpovědět
(12.12.2023, 12:11)adahy Napsal(a): Mám dotaz ohledně použití „klanů“ add -ons.
V jednom městě lze použít dlaždice se dvěma typy štítů: bílá modrá a žlutově červená?

Super dotaz. My kedze sme hrali Rody(alebo jak si to nazval "klany") mi sme si k tomuto rozsireniu pridali aj fan rozsirenie
V anglickom znení Gamblers Luck (Gemblerske šťastie) velice zaujimave rozsirenie obohajujuce zrovna mesta.. ale v jedno priapde to môže uškodiť..

Situacia bola ze v meste boli erby a už sa tam nedá sačkovat iný rod.. no prisla karta z (Gemblerskeho stastia) a nasledne sa hadzala kocka kde padol znak "X" to znamena že všetky erby v tom danom meste ako keby neexistovali čiže sam tam uz nenachadzal žiadny modrý erb... tým činom sa tam uz mohli pripojit (neskorsie aj červeno žlty rod) ale tiez stým že ten erb bol tiez anulovany.... Prosto žiadny erb sa v tom meste nenachadzal a tým činom mohli byt spojené(to je ten výnimočný stav kde tie dva rozne erby môžubyt v jednom meste =škodiaci účinok) no tým štylom som mohol to mesto ukoncit a získať zan body...
Jedna sa o toto rozsirenie fotka v prílohe.. kde sa namiesto bielych otaznikov pridavaju zetony ktore sa hodia na kocke(náhode stastie) ... na druhej strane žetonikov su tiež znaky s kazdeho druhu je 8 .. v pripade že by padlo 8 krat na kocke "X" (obojstranne som to nevedel odfotiť)

Ja osobne odporucam toto rozsirenie.. prináša do hry mierne napätie a dynamiku..

Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
Pochlubte se - pošta Eldenroot 1 461 232 657 8.5.2026, 10:08
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Pochlubte se - Carcassonne Booster Pack Weetek23 4 47 4.12.2025, 22:24
Poslední příspěvek: šmoula
Pochlubte se - S kým hrajete? Chmura 58 15 369 16.7.2024, 6:11
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Pochlubte se - pošta NEJDE! Chmura 29 8 988 27.3.2021, 22:43
Poslední příspěvek: Silveralius
Pochlubte se - Co největší hrou Petr Blanc 16 10 214 28.8.2018, 10:47
Poslední příspěvek: Karmyn

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)