CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Pochlubte se - Odehrané hry (kombinace rozšíření)

téma založeno uživatelem Chmura - 14.2.2016, 23:04 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
0Marty0 1 adahy 1 alienated182 1 Anilvap 2 Asusik 3 Bumsakalaka 28 Chmura 53 CryingOnion 1 daniel.bartosek.85 1 Derrick 1 Drewie 7 Eldenroot 6 Fanny 12 faustyn 1 GinBook 2 Jana.Zat 1 Kamzik 2 Knorovi 1 Mati 5 maxpax318 2 Petr Chytka 3 Petr Hájek 4 pripluv 7 RMike 3 rpo7 1 Sandrus90 8 skautik 2 šmoula 16
Zábava se starými rozšířeními, dokonce i s katapultem ;) Kombinace hostinců a trajektů je podle mě vždycky dobrá. Také můj kamarád poprvé vyzkoušel půlky! I v této hře dominoval a dokončil obě města s katedrálami.

Fun with old expansions, even enjoying the catapult ;) The combination of inns and ferries is always a good one in my opinion. Also the first time my friend tried halflings! He also dominated this game, finishing both the cities with the cathedrals.

Přiložené soubory Miniatury

[-] 3x   Mati, peťul, Weetek23
Odpovědět
Experiment: Exp 6 C2 a Exp C3.1 ve stejné hře (+ Abbot a Phantom). To znamená Carcassonne cité, dvakrát! Nakonec jsme se museli hodně soustředit na mechaniku dobývání a město jsme většinou ignorovali (použili jsme variantu s otáčením ve směru hodinových ručiček). Skóre bylo 230-223.

Ačkoli nový mechanismus dobývání není můj oblíbený, překvapilo mě, že se mi líbil mnohem víc než starý mechanismus města. Z hlediska designu deskové hry působí plynuleji a „moderněji“. To je jen můj názor!

--

Experiment: Exp 6 C2 and Exp C3.1 in the same game (+ Abbot and Phantom). Meaning the Carcassonne cité, twice! In the end we had to look out for the siege mechanic a lot, and mostly ignored the city (clockwise roation variant was used). Score was 230-223.

While the new siege mechanic is not my favourite, I was surprised that I enjoyed it a lot more than the old city mechanic. It feels more fluid and "modern" in terms of board game design. Just my thoughts!

Přiložené soubory Miniatury

[-] 2x   Bumsakalaka, Mati
Odpovědět
(9.1.2026, 23:20)šmoula Napsal(a):
(9.1.2026, 21:09)RMike Napsal(a): Experiment: Exp 6 C2 a Exp C3.1 ve stejné hře (+ Abbot a Phantom). To znamená Carcassonne cité, dvakrát! Nakonec jsme se museli hodně soustředit na mechaniku dobývání a město jsme většinou ignorovali (použili jsme variantu s otáčením ve směru hodinových ručiček). Skóre bylo 230-223.

Ačkoli nový mechanismus dobývání není můj oblíbený, překvapilo mě, že se mi líbil mnohem víc než starý mechanismus města. Z hlediska designu deskové hry působí plynuleji a „moderněji“. To je jen můj názor!

--

Experiment: Exp 6 C2 and Exp C3.1 in the same game (+ Abbot and Phantom). Meaning the Carcassonne cité, twice! In the end we had to look out for the siege mechanic a lot, and mostly ignored the city (clockwise roation variant was used). Score was 230-223.

While the new siege mechanic is not my favourite, I was surprised that I enjoyed it a lot more than the old city mechanic. It feels more fluid and "modern" in terms of board game design. Just my thoughts!

Díky za reakci, určitě to stojí za vyzkoušení. Co se týče mého názoru na nové rozšíření Carcassonne 3: Dobývání a obrana , tak za mě je hodně povedené - doma jsme ho že všech rozšíření v3 hráli nejvíc. Zato hrabě je až moc silný - nacpat se do cizího města, bez téměř žádného úsilí... No nelíbí se mi to...
Ale chápu, každý má na to jiný názor  Nerd

Děkuji za odpověď! Opravdu jsme si hraní velmi užili. Co mi v novém rozšíření 7 nejvíce chybí, je více tematického obsahu kromě hlavní mechaniky. Většina ostatních velkých rozšíření má více modulů, takže podle mého názoru by bylo hezké přidat malý doplněk, který by tematicky zapadal.

--

Thank you for the reply! Indeed we still had a lot of fun playing. What I think I miss the most from the new expansion 7 is some more thematic content beside the main mechanic. Most of the other large expansions have multiple modules, so a small addition that fits thematically would have been nice in my opinion.
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
Pochlubte se - pošta Eldenroot 1 461 232 656 8.5.2026, 10:08
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Pochlubte se - Carcassonne Booster Pack Weetek23 4 47 4.12.2025, 22:24
Poslední příspěvek: šmoula
Pochlubte se - S kým hrajete? Chmura 58 15 369 16.7.2024, 6:11
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Pochlubte se - pošta NEJDE! Chmura 29 8 988 27.3.2021, 22:43
Poslední příspěvek: Silveralius
Pochlubte se - Co největší hrou Petr Blanc 16 10 214 28.8.2018, 10:47
Poslední příspěvek: Karmyn

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 4 host(ů)